Kategori
 
Jenama
 
Specials
 
Troli
0 Barang
 
Terlaris
 
Featured
 

Jus Mawar Putih

Jus Mawar Putih
Klik untuk memperbesar
Harga: RM29.90
Status Bekalan: Dalam Stok
Model: Jus001
Pengilang: DCE
Purata Kepuasan: 4 dari 5 Bintang!


Kuantiti: Tambah ke Troli

Jus Mawar Putih mengandungi bahan hebat dirumus khas untuk memberi momentum energi positif yang mantap kepada anda. Produk ini diformulasikan dengan AIR MAWAR, air bertapis, air zam-zam, carrageenan, sodium benzoate, garam bukit, ginkgo biloba, passfflora, za'faran, habbatussawda, stevia dan perisa oren. Mengamalkannya akan meningkatkan daya energi positif yang mantap untuk perkembangan diri yang hebat.

KELEBIHAN PRODUK JUS MAWAR

 • Mengekalkan tenaga positif dalam diri.
 • Menjadikan fikiran dan perasaan kita lebih tenang.
 • Lebih berkeyakinan tinggi dan lebih ceria.
 • Mendapat keseimbangan dari segi fizikal, emosi, spiritual dan mental.
 • Boleh meredakan stress dan mengurangkan beban emosi yang ditanggung.
 • Awet muda
 • Menstabilkan hormone
 • Rawatan alternatif sebagai pembersih tenaga negatif.
 • Meransang sistem saraf Lebih bertenaga

Asal Usul Roh Bunga Mawar
 

Setiap bunga, pokok dan tumbuh-tumbuhan mempunyai bentuk zahirnya (fizikal) dan juga roh atau zatnya. Ia membawa ciri-ciri kepada setiap bunga, pokok dan tumbuh-tumbuhan.

 

Di dalam Kitab Ilmu Perubatan Kesufian ada menyatakan bahawa Roh bunga mawar berasal daripada Roh Kenabian. Roh kenabian adalah roh yang pertama yang dijadikan oleh Allah s.w.t. Setelah Allah jadikan Roh Kenabian, roh itu terlalu terang dan membakar sinarnya hingga Ia berpeluh dan dari peluh inilah Allah jadikan roh bunga Mawar. Inilah asalnya ilmu aromatheraphi (iaitu cara penyembuhan penyakit dengan menggunakan bau).

 

Jika kita mengkaji bunga itu sendiri, kita akan mendapati bunga itu tumbuh dan hidup terutama dengan adanya hubungan dengan sinaran matahari.

 

Roh (zat) Bunga Mawar boleh dikeluarkan dengan menekankan bunga itu supaya keluar minyak dari kelopaknya dengan menyuling (distrill) air melalui kelopak bunga atau dengan mencampurkan dengan minyak asasnya (base oil).

 

Adalah diceritakan bahawa orang-orang India mula-mula mengetahui minyak bunga mawar semasa  perkahwinan Shah Jehan, yang membina Taj Mahal dan taman-taman Shalimar sebagai tanda cintanya kepada isterinya, Noor Jehan. Pada hari perkahwinan itu, maharaja Shah Jehan memenuhi parit yang mengelilingi kota istananya dengan air mawar. Sinaran panas matahari memanaskan air bunga mawar itu. Ini menyebabkan  minyak terbit dari air mawar tersebut. Minyak itu terapung di atas air dan minyak itu diambil. Orang-orang India pun tahulah mengeluarkan minyak bunga mawar selepas itu.Aplikasi Bunga Mawar Dalam Kehidupan
 

Oleh kerana Bunga Mawar (Ros) paling baik dan halus sekali, bunga mawar banyak diaplikasikan dalam kehidupan sama ada melalui penyulingan minyak atau airnya.

Hasil daripada bunga mawar banyak digunakan dalam minyak wangi, dijadikan perasa makanan, sebagai satu  komponen dalam beberapa persediaan kosmetik dan perubatan, serta untuk tujuan keagamaan.
 • Minyak Wangi (Perfume)
  Minyak wangi Mawar dibuat daripada minyak bunga Mawar, juga dikenali minyak attar bunga-bunga mawar, iaitu satu campuran minyak-minyak pati yang diperolehi oleh penyulingan stim kelopak-kelopak  hancur bunga-bunga mawar iaitu satu proses mula-mula dibangunkan dalam Farsi dan Bulgaria. Air  mawar ialah satu hasil sampingan pembinaan ini. Wangian yang paling bernilai dalam alam bunga- bungaan ialah wangian bunga mawar. Ia bertindak serentak dalam badan, perasaan dan kerohanian.  Minyak wangi ini membersih dan mempertingkatkan fizikal, mental dan kerohanian.
 • Perasa Makanan
  Air Mawar mempunyai satu rasa sangat tersendiri dan digunakan dengan meluas dalam  hidangan terutama sekali dalam gula-gula. Ia juga ditambahkan kepada teh, aiskrim, biskut-biskut dan gula-gula lain dalam kuantiti kecil, dan dalam dunia Arab dan India ia biasa  digunakan untuk memperasakan susu dan pencuci mulut seperti puding nasi. Ia juga satu  bahan utama dalam manis lassi, iaitu satu minuman diperbuat dari yogurt, gula dan  sebagainya.
 • Kosmetik
  Air Mawar digunakan dengan meluas untuk penjagaan kulit. Ia selamat dan cukup lembut untuk semua  jenis kulit. Ia sangat baik untuk kulit kering, kulit yang berminyak dan bertindak sebagai anti-penuaan. Ini kerana Air Mawar mempunyai satu astringen ubat yang membantu  mengurangkan kemerahan dari kapilari-kapilari.
 • Perubatan
  Bunga Mawar digunakan secara meluas dalam perubatan. Ini adalah kerana ia kaya dengan pelbagai  jenis vitamin penting. Ia termasuk vitaminvitamin A, B3, C, D dan E Flavoinoids (antioksidan), tanins  dan zink yang terkandung di dalam air mawar. Semua vitamin akan meningkatkan tekstur kulit secara  menyeluruh dan kesihatan.
 • Tujuan Keagamaan
  Air Mawar biasa digunakan untuk membersihkan Kaabah, yakni Qiblat untuk Orang Muslim yang  terletak di Mekah dengan menggabungkan air Zamzam dengan air mawar sebagai satu tambahan.


Kebaikan dan Khasiat Air Mawar

Air mawar terkenal dalam membantu merangsang sistem saraf tunjang. Air mawar juga banyak digunapakai  dalam rawatan alternatif dan komplimentari sebagai bahan pembersih energi negatif serta membantu menstabilkan keseimbangan emosi. Energi positif air mawar dapat membantu pengguna untuk lebih dinamik, lebih yakin, lebih bertenaga serta lebih sihat secara spiritual, fizikal dan mental.

Ini kerana Air mawar mampu mengeluarkan tenaga negatif yang bersarang dalam tubuh. Tenaga negatif ini boleh memberi kesan buruk  kepada daya ketahanan dan ketidakseimbangan emosi seperti masalah kegusaran, tekanan emosi dan cepat  marah.

Air Mawar apabila ditambah untuk satu tab air panas, ia memberi satu kesan yang menenangkan dan  telah digunakan untuk merawat tekanan dan penyakitpenyakit berkaitan tekanan seperti ulser-ulser peptik, ketegangan saraf dan penyakit jantung.

Selain itu, Air Mawar juga digunakan dalam teh terapeutik untuk   merawat kesakitan perut (stomach distresses) dan jangkitanjangkitan pada ginjal. Ia juga dihirup sebagai satu   minuman panas untuk meredakan tekanan. Ini kerana Air mawar mempunyai antiseptik tertentu dan ciri-ciri  anti bakteria . Ini juga merupakan mengapa ia berguna mengembalikan masalah-masalah kulit tertentu.

Air  mawar adalah amat berfaedah untuk kulit dan adalah digunakan dalam pelbagai jenis krim dan topeng-topeng muka. Ia membantu dalam penulenan dan pembersihan kulit normal. Juga ternyata air mawar apabila disapu  pada kulit berminyak dapat mengimbangkan kandungankandungan minyak dan nodanoda pada kulit.  Kulit sensitif dapat disejukkan dan ditenangkan apabila disapu dengan air mawar. Ia juga membantu dalam penyembuhan luka. Ia digunakan sebagai alternatif untuk melegakan pembakaran dan kulit terengsa  selepas bercukur.


Sifat-sifat air mawar adalah sangat diakui kebaikannya oleh pakar rambut. Ia membentuk  bahan utama pelbagai produk-produk penjagaan rambut. Air mawar memberi kesan baik pada kulit kepala dan rambut. Ia membantu mengurangkan radang, meningkatkan aliran darah dalam kulit kepala dan membantu dalam pertumbuhan rambut.

Ia juga merupakan minyak yang kurang sekali kandungan toksid (racun). Kita  boleh menbuat minuman yang lazat dengan menitikkan setitik minyak ros kedalam segelen air. Kacau dan  goncang air itu.Jika kita mengambil pula setitik air daripada campuran (air yang telah dititikan dengan minyak  tersebut) ke dalam segelen air lain, akibatnya air itu memuaskan jika diminum. Satu titik masih berkuasa  mewangikan air meskipun dilarutkan sampai sejuta kali.


Minuman Surah Yassin dan Air Mawar

Setiap orang Islam mengetahui tentang kelebihan amalan membaca surah ke-36 ini sebagai perlindunagn daripada gangguan syaitan. Selain sebagai perlindungan, Imam Ja’far as-Sadiq (a.s.) juga menceritakan bahawa jika meminum surah ini selepas menulisnya dalam campuran air mawar dan za’faran untuk tujuh hari akan membuatseseorang itu mempunyai daya ingatan yang tinggiterhadap apa yang didengarinya. Jika diberi minum kepada seorang wanita, ia boleh menambahkan susu badan.

Mengulas
Nama:


Ulasan Anda: Nota: Tidak menyokong format HTML!

Tahap Kepuasan: Teruk            Bagus

Kod pengesahan:

Belum ada gambar lain untuk produk ini.